Alles over droogbloemen
Wat zijn droogbloemen nou eigenlijk?
Wil jij weten wat droogbloemen zijn? Op deze pagina kom jij alles te weten over droogbloemen. Heb je na het lezen nog vragen over droogbloemen? Ga naar onze contactpagina en stel ons jouw vraag!
Hoe worden droogbloemen gemaakt?
Droogbloemen kunnen op verschillende manieren gemaakt worden. De eerste stap is in ieder geval het uitzoeken van de juiste bloemsoort, niet iedere bloem is geschikt als droogbloem. Vervolgens worden de bloemen zorgvuldig met voldoende tussenruimte op de kop gehangen in een droge donkere ruimte. Dit proces duurt enkele weken. De volgende stap is het gebruiken van silicagel. De gedroogde bloemen worden een paar dagen in een luchtdichte doos met kristallen van silicagel gestopt. De kristallen worden voorzichtig verwijderd en de droogbloemen zijn klaar voor gebruik!
Hoe zelf droogbloemen maken?
Het belangrijkste wanneer je zelf droogbloemen wil maken is om de juiste stappen in de juiste volgorde te volgen. Dit artikel van RTL Nieuws leert jou welke soorten bloemen je kan gebruiken om zelf te drogen. Silicagel, waarover gesproken wordt in het artikel, is op veel plekken te koop, zoals in een plaatselijke hobbywinkel.
Hoe lang zijn droogbloemen houdbaar?
Droogbloemen zijn duurzaam, zeker in vergelijking met verse bloemen. Van een droogbloemboeket kan je zeker een half jaar genieten. De kwaliteit kan mogelijk iets verminderen door zonlicht, dan kunnen de droogbloemen verkleuren. Sommige droogbloemsoorten, zoals tarwe, blijven zelfs nog veel langer goed dan een half jaar. Kortom, van deze bloemen heb je veel langer plezier dan je normale boeket!